54α Δημήτρια- Διημερίδα για το θέατρο για παιδιά και νέους
12,13 Οκτωβρίου 2019
Ανθεί το θέατρο για παιδιά και νέους θεατές; Η πληθώρα παραγωγών μαρτυρά πως ναι. Παρακολουθούν όμως οι παραστάσεις τις σύγχρονες τάσεις στο θέατρο και τις κοινωνικές εξελίξεις; Ποια η σχέση ποσότητας και ποιότητας; Απασχολεί το θέατρο για παιδιά την κριτική;
Με τη διημερίδα που διοργανώνουν στα φετινά Δημήτρια, η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών μαζί με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση ανοίγουν, στη Θεσσαλονίκη, τη συζήτηση γύρω από το θέατρο για παιδιά και νέους θεατές.
Ο Brendon Burns, κύριος ομιλητής και εμβληματική προσωπικότητα στον χώρο του θεάτρου για νέους, αναφέρεται στην άρρηκτη σχέση θεάτρου και δημοκρατίας ενώ συγγραφείς, σκηνοθέτες, θεατροπαιδαγωγοί, θεατρολόγοι και κριτικοί συζητούν για τα προβλήματα και τις εξελίξεις. Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θα προβάλλονται σε συνεχή ροή, σύντομα βίντεο των θιάσων/ομάδων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά πάνω στο θέατρο για παιδιά.