[επ]αφή & πανδημία

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2021

Το Μέλλον των Μουσείων : Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση

φωτογραφικό κάλεσμα 

[επ]αφή & πανδημία

Φέτος, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων μας βρίσκει και πάλι εν μέσω πανδημίας. Εδώ και ένα χρόνο, η ζωή όλων μας έχει αλλάξει. Οι συνήθειες, η καθημερινότητα, ο τρόπος ζωής μας, τίποτα δεν είναι όπως πριν. Μέσα στο πνεύμα των δυσκολιών που ζούμε, σας καλούμε να αφουγκραστούμε και να αναδείξουμε μαζί, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, πόσο έχει επηρεαστεί η επ-αφή με τον κόσμο γύρω μας.

Η επ-αφή, τόσο με τους ανθρώπους όσο και με τα πράγματα έχει αλλάξει. Μάσκες, γάντια, διαχωριστικά, κοινωνική αποστασιοποίηση… Στερηθήκαμε την αφή, τις χειραψίες, το άγγιγμα, την αγκαλιά…

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ, θέλοντας να έρθουμε σε επαφή μαζί σας, έστω και ανέπαφα, σας καλούμε να φωτογραφήσετε και να μας στείλετε τη δική σας ματιά στην ανέπ-αφη επ-αφή με τον κόσμο γύρω μας. Αποτυπώστε, με όποιο φωτογραφικό εξοπλισμό διαθέτετε, με οθόνη αφής ή όχι, τη νέα απτική πραγματικότητα.

2021

Οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα του Πολυχώρου, στη σελίδα κοινωνικών μέσων του fb, αλλά και, δεδομένων των συνθηκών, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ, στις 18 Μαου 2021, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα, θα μεταδοθεί για πρώτη φορά, μέσω διαδικτύου μία σύντομη ταινία-παρουσίαση του Πολυχώρου Πολιτισμού Ισλαχανέ, παραγωγής της A BLIND DIRECTOR PROJECT σε συνεργασία με την ΥΝΜΤΕΚΜ.  

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις φωτογραφίες, κολάζ, σκίτσα ή ζωγραφιές σας στο: info.ppxi@gmail.com

Από τις 17 Απριλίου έως τις 17 Μαῒου 2021

logo2

Η πράξη «Αποκατάσταση του διατηρητέου συγκροτήματος της πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σχολή Χαμηδιέ, μετέπειτα μηχανουργείο Αξυλιθιώτη) και μετατροπή του σε Πολυχώρο Πολιτισμού, στην οδό Ελένης Ζωγράφου στη Θεσσαλονίκη» είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία- Θράκη 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από το Ελληνικό Δημόσιο.

/