Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "το Μπαστούνι"

                        to mpastouni        IMG-7088ee88f5b839c32a917b81f75a0759-V

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για την έκθεση "Αντώνης Σουρούνης: Μονοπάτια και Θάλασσες" είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του συγγραφέα "το Μπαστούνι". Είναι η ιστορία ενός δέντρου που έγινε τραπέζι και μαθαίνει πώς να ζει με τέσσερα πόδια, που όμως δεν κινούνται. Μια ιστορία για άλλα δέντρα που έγιναν πολυθρόνες, βιβλιοθήκες και πόρτες. Μια ιστορία για τον άνθρωπο που όσα χρειάζεται γύρω του τα καρφώνει για να τα κρατήσει. Μία ιστορία για το τι μπορεί και θέλει το κάθε δέντρο να γίνει, τι μπορεί και θέλει να γίνει ο καθένας από μας…

Το πρόγραμμα προσαρμόστηκε ανάλογα με τις ηλικίες των συμμετεχόνταν και θα είχε βιωματικό χαρακτήρα, με τη χρήση θεατροπαιδαγωγικών μεθόδων: αφήγηση, παιχνίδι ρόλων, ομαδικό αυτοσχεδιασμό. Συμμετείχαν 2.500 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με ελεύθερη είσοδο. 

logo2

Η πράξη «Αποκατάσταση του διατηρητέου συγκροτήματος της πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σχολή Χαμηδιέ, μετέπειτα μηχανουργείο Αξυλιθιώτη) και μετατροπή του σε Πολυχώρο Πολιτισμού, στην οδό Ελένης Ζωγράφου στη Θεσσαλονίκη» είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία- Θράκη 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από το Ελληνικό Δημόσιο.

/