Θεατρικό δρώμενο: "Μονοπάτι στη θάλασσα" από το ΚΘΒΕ

 

19,20 &21 Νοεμβρίου 2019, στις 20.00

στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ

Τρία χρόνια από το θάνατο του βραβευμένου πεζογράφου Αντώνη Σουρούνη, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος  παρουσιάζει τη δράση «Μονοπάτι στη Θάλασσα» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Κυριακού, βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Θεσσαλονικιού συγγραφέα από τις εκδόσεις Καστανιώτη, στον  Πολυχώρο Πολιτισμού της πρώην Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων Χαμιδιέ (Ισλαχανέ),
στις 19, 20 και 21 Νοεμβρίου στις 20.00.

«Ήξερα από πού αρχίζει ο δρόμος μας, αλλά δεν ήξερα και πού τελειώνει.

Όταν ήμουνα μικρός νόμιζα πως η Μουσών δεν τελειώνει πουθενά.

Τίποτα απ’ όσα αγαπούσαμε δεν πιστεύαμε ότι τελειώνουν κάπου».

Μια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη του ’50, στους δρόμους της, στους ανθρώπους της, στα επαγγέλματα, τις γειτονιές και τις συνήθειες. Μια επίσκεψη στην παιδική ηλικία του Αντώνη Σουρούνη, βασισμένη στο μυθιστόρημά του «Το μονοπάτι στη θάλασσα». Τρεις ηθοποιοί ψηλαφούν αυτό το μονοπάτι, αναζητώντας τους παράδρομους, τα αδιέξοδα, την αρχή και το τέλος του.

Η δράση παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Έκθεσης για τον Αντώνη Σουρούνη «Μονοπάτια & Θάλασσες», που διοργάνωσε ο Πολυχώρος Πολιτισμού της πρώην Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων Χαμιδιέ (Ισλαχανέ)  σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την ΕΡΤ και τις εκδόσεις Καστανιώτη, η οποία περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα και βιβλία του συγγραφέα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Κυριακού

Ιδέα -Σύλληψη: Αρετή Κονδυλίδου

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αίγλη Κατσίκη, Θοδωρής Πολυζώνης, Στέργιος Τζαφέρης

Τιμή εισιτηρίου: 5 €

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΑ ΚΘΒΕ (Τ.2315 200 200) | VIVA.gr | Τ. 11876

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200

Η πράξη «Αποκατάσταση του διατηρητέου συγκροτήματος της πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σχολή Χαμηδιέ, μετέπειτα μηχανουργείο Αξυλιθιώτη) και μετατροπή του σε Πολυχώρο Πολιτισμού, στην οδό Ελένης Ζωγράφου στη Θεσσαλονίκη» είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία- Θράκη 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από το Ελληνικό Δημόσιο.

/