Διεθνής Hμέρα Μουσείων 2019 - Γίνε κι εσύ αφηγητής τοπικής ιστορίας για μας μέρα!

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Για το 2019, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».

Φέτος, ο Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων και σε καλεί να γίνεις εσύ αφηγητής της τοπικής ιστορίας για μια μέρα!

Σας απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα για τη συλλογή προφορικών μαρτυριών και υλικών τεκμηρίων που αφορούν τη γειτονιά του Ισλαχανέ, των ανατολικών τειχών της πόλης. Ελάτε να μας διηγηθείτε τις αναμνήσεις σας, να καταγράψουμε τις μνήμες που χάνονται, να μάθουμε από εσάς κάτι για τη γειτονιά μας... 

Σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας τυχόν φωτογραφίες που διαθέτετε, ή να μας μεταφέρετε τις εικόνες από τις θύμησές σας! Πηγαίνατε στο Γ΄Γυμνάσιο Αρρένων, θυμάστε το εργοστάσιο απέναντι από την Ευαγγελίστρια, μπήκατε ποτέ μέσα στο τριώροφο κτίριο με τις προσφυγικές οικογένειες που γκρεμίστηκε τη δεκαετία του '80 πριν ανοίξει η οδός Ολυμπιάδος; Θυμάστε να μιλά κανείς για το Ισλαχανέ; 

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 17 Μαου 2019 από τις 11.00 έως τις 18.00, να επισκεφθείτε τη μόνιμη έκθεση του Πολυχώρου και να ακούσουμε τις αφηγήσεις σας!


logo2

Η πράξη «Αποκατάσταση του διατηρητέου συγκροτήματος της πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σχολή Χαμηδιέ, μετέπειτα μηχανουργείο Αξυλιθιώτη) και μετατροπή του σε Πολυχώρο Πολιτισμού, στην οδό Ελένης Ζωγράφου στη Θεσσαλονίκη» είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία- Θράκη 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από το Ελληνικό Δημόσιο.

/