Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

ΕΗΠΚ 2018

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των ΕΗΠΚ 2018 με το πρόγραμμα :

Εντός κι Εκτός των Τειχών

έναν περιηγητικό περίπατο με δραματοποίηση στην ανατολική πλευρά των τειχών της Θεσσαλονίκης

Αφετηρία : Αγ.Νικόλαος ο Ορφανός – Τερματισμός: Πολυχώρος Πολιτισμού της πρώην Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων Χαμιδιέ-Ισλαχανέ

 Περιηγητική ξενάγηση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη γειτονιά των Ανατολικών τειχών της Θεσσαλονίκης με αφετηρία τον Αγ.Νικόλα τον Ορφανό και τερματισμό τον Πολυχώρο Πολιτισμού της πρώην Σχολής Τεχνών κι Επαγγελμάτων Χαμιδιέ –Ισλαχανέ. Μέσα από θεατρική αφήγηση θα γίνει ξενάγηση σ’ ένα ιστορικό τμήμα της πόλης. Μία διαδρομή στο χρόνο, στη γειτονιά της Άνω Πόλης και τους κατοίκους της, που καταλήγει σε έναν καινούριο Πολυχώρο Πολιτισμού που σηματοδότησε την ιστορία της γειτονιάς.

Ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος: 27 & 28 Σεπτεμβρίου. Απαραίτητη η προεγγραφή. Συμμετέχοντες: σχολικές ομάδες & ξεναγήσεις ενηλίκων.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2310.213.800, 2310.214.497    

logo2

Η πράξη «Αποκατάσταση του διατηρητέου συγκροτήματος της πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σχολή Χαμηδιέ, μετέπειτα μηχανουργείο Αξυλιθιώτη) και μετατροπή του σε Πολυχώρο Πολιτισμού, στην οδό Ελένης Ζωγράφου στη Θεσσαλονίκη» είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία- Θράκη 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από το Ελληνικό Δημόσιο.

/