Ποίηση και αλητεία

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ατμοσφαιρική παράσταση

Ποίηση και αλητεία

με τον Θωμά Κοροβίνη

Τετάρτη 31 Μαῒου 2023, στις 20.00

συνδυάζοντας το αναλόγιο με δικά του ποιήματα, ερωτικά και διαμαρτυρίας, με τραγούδια δικά του, λαϊκά από όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού και συνθέσεις των σπουδαίων νεαρών καλλιτεχνών που τον συνοδεύουν.

Afisa Korovinis Islahane

Τραγουδούν και παίζουν οι μουσικοί :

Αλέκος Τσολάκης, μπουζούκι

Περικλής Βραχνός, κιθάρα και βιολί

Βαγγέλης Βραχνός, κόντρα μπάσο.

Πρωτοχρονιά στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στην ΕΡΤ3

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας σε συνδιοργάνωση με την ΕΡΤ3, φιλοξένησε το εορταστικό πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα της Πριγκηπέσσας και την Ελένη Τσαλιγοπούλου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ. 'Ενα δίωρο εορταστικό πρόγραμμα με παλιά και καινούρια λαϊκά τραγούδια. 

protoxronia

Τραγούδι: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Μαστέλλος, Μαρία Φραγκούλη, Μαίρη Δούτση

Μουσικοί: Τριαντάφυλλος Χαλκιάς: μπουζούκι, Ηρακλής Βαβάτσικας: ακκορντεόν, Δημήτρης Σφίγγος: κιθάρα, Μίλτος Τσαλιγόπουλος: κοντραμπάσο

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κουφονίκος

Καλλιτεχνική Διευθυνση: Ελένη Καψούρα
Μοντάζ: Ιωάννης Νταρίδη
Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Κόντος, Tanya Jones, Κρίτων Κιουρτσής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Τρύφων Κεχαγιάς

Μη με ξεχάσετε - 55α Δημήτρια

dhmhtria55
Οκτώβριος 2020
Ο Πολυχώρος Πολτισμού Ισλαχανέ συμμετείχε στα 55α Δημήτρια, που διενεγήθηκαν ψηφιακά, καθώς η δραματοποιημένη αναγνώση της Ρούλας Πατεράκη για το "Μη με ξεχάσετε", έλαβε χώρο στον εκθεσιακό χώρο του Πολυχώρου.
"Μη με ξεχάσετε": τρεις δραματοποιημένες μαρτυρίες. Πρόκειται για επιστολές, από το ομώνυμο βιβλίο του Λεόν Σαλτιέλ, που υπέγραψαν στα δίσεκτα χρόνια της γερμανικής κατοχής τρεις Εβραίες μητέρες απευθυνόμενες στους γιους τους από το γκέτο της Θεσσαλονίκης. Στις αναγνώσεις των επιστολών παρεμβάλλονται ποιήματα του Μανόλη Αναγνωστάκη και του Γιώργου Ιωάννου, καθώς και αποσπάσματα από το θέατρο της Λούλας Αναγνωστάκη.

Περισσότερα:

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης

symmfoniki orxistra

23 Σεπτεμβρίου 2020

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2020 και μαγνητοσκόπησε στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 τη συναυλία με έργα των:

W.A. Mozart, Marsch KV 290 G.Rossini,Παραλλαγές για κλαρινέτο και ορχήστρα B.Bartok,Ρουμάνικοι λαϊκοί χοροί

Μουσική διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης

Κλαρινέτο: Οδυσσέας Καρύδης 

Η συναυλία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και είναι διαθέσιμη 

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης στο Ισλαχανέ

Έρως - Ήρως - ΚΘΒΕ

PF0063P0001v0114 Σεπτεμβρίου 2020

Το ΚΘΒΕ παρουσίασε στο αίθριο του Πολυχώρου Πολιτισμού Ισλαχανέ την παράσταση "Έρως-'Ηρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε θεατρική διασκευή του Νίκου Κουσούλη, στο πλαίσιο του νέου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Είχε μάθει προ ημερών ότι η μάννα της την επανδρολογούσε μ’ ένα νοικοκύρην στεργιώτην, από κει πέραν απ’ τα Εικοσιτέσσερα Χωριά. Πού τον ηύρε; Τάχα δεν υπήρχαν γαμβροί εις την πατρίδα, εις το ωραίον χωρίον, το παραθαλάσσιον; Και δεν ήτο αυτός, εις μεταξύ όλων, καλός γαμβρός; Διατί εβιάζετο η μάννα της; Αλλά διατί να υποπτεύση ότι εκείνη ήτο αυτή, η εύμορφη κόρη; Από πού κι ως πού; Τάχα δεν υπήρχον άλλαι νύμφαι; Όχι, δεν ηδύνατο να το πιστεύση ότι ήτον αυτή. Το Αρχοντώ είχε καιρόν.

Περισσότερα:

logo2

/